طعم تلخ دهان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد مانند،رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ،عفونت مخمر و یا ریفلاکس اسید می باشد.در برخی موارد کشیدن سیگار باعث احساس طعم بد دهان می شود که با خوردن غذا و نوشیدن آب و یا بهداشت دهان و دندان برطرف می شود.
احساس طعم ناخوشایند ،فلزی،تلخی،شور و فاشد از جمله نشانه های طمع بد دهان است.می توان طعم بدن دهان را با خورد و نوشیدن عوض کرد و یا با مسواک زدن آن را از بین برد .
شایع ترین علت طعم بد دهان رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. در هنگام بیدار شدن از خواب به دلیل تجمع بزاق و باکتری در زبان،دندان ها و لثه ها که علاوه بر بوی بد دهان باعث ایجاد طعم بدهم می شود.
(خرید محصولات مخصوص بهداشت دهان و دندان از داروخانه آنلاین دارورسان)
عفونت های دستگاه تنفسی مانند ،سرماخوردگی،رینیت،سینوزیت،یا التهاب لوزه به دلیل باکتری های موجود موجب طعم بد دهان می شود.
زمانی که محتوای معده به مری میرسد پس از شروع هضم غذا، اسید را به دهان میبرد و دهان را با طعم تلخ ترک میکند.
برخی از مکمل های ویتامین که حاوی مقادیر زیادی مواد فلزی مانند روی ،مس،آهن و کروم هستند می تواند طعم فلزی و تلخ را ایجاد کنند.این عارضه جانبی بسیار رایج است و معمولاً پس از جذب کامل مکمل توسط بدن ظاهر میشود.
(می توانید انواع مکمل های ویتامین را از داروخانه آنلاین دارورسان خریداری کنید.)
زنان اغلب تغییرات هورمونی متعددی را تجربه میکنند که یکی از آنها تغییرات هورمونی ناشی از بارداری است.این تلخی دهانی بیشتر در ناحیه انتهایی گلو با طعمی فلزی احساس میشود. اغلب این حس در ماههای آخر بارداری و گاهی بعد از زایمان از بین میرود.
هیدراته نگه داشتن بدن به حذف سموم بدن کمک شایانی می رساند کم آبی بدن، سبب خشکی دهان خواهد شد که در پی آن باکتریهای دهان افزایش خواهد یافت.
کشید سیگار موجب افزایش باکتری های دهان و دستگاه تنفسی می شود و باعث خشکی دهان و گلو نیز خواهد شد .
علت تلخی دهان در برخی از موارد میتواند ابتلا به دیابت باشد و حتی در برخی از موارد نیز افت قند خون سبب تلخی دهان خواهد شد. علاوه بر این موضوع مبتلایان به دیابت در مواردی که برای کنترل قند خون از متفورمین استفاده کنند، ممکن است تلخی طعم دهان و گلو را تجربه کند.
وجود تلخی در دهان حتی در مواقعی که خوراکی تلخ نمیخوریم یا نمینوشیم، مشکلی تقریبا شایع است. بیشتر علتهایی که سبب این موضوع میشوند، قابل درمان هستند. فقط باید به یک پزشک مراجعه کرد تا علت را تشخیص دهد و درمان را شروع کند.در بیشتر موارد غدد چشایی بدون عوارض جدی و طولانی مدت، به حالت عادی برمیگردند.
دیدگاه ها (0)