افسردگی حالتی روحی و روانی در میان برخی افراد است که علائم خاص خود را دارد. غمگین بودن طولانی مدت، بی علاقگی به انجام کارها، خستگی و کاهش تمرکز همگی می توانند از علائم افسردگی باشد.افسردگی انواع مختلفی دارد و در زمانی که شدید باشد از روش های دارو درمانی و روان درمانی در کنار یگدیگر برای مداوای آن استفاده می شود. گاهی افسردگی ناشی از رژیم های غذایی نامناسب و کمبود برخی مواد مغذی در بدن می باشد.مصرف برخی ویتامین و مواد معدنی، گیاهان و مواد مغذی نقش چشمگیری در بهبود حالات افسردگی دارد و به همین دلیل مصرف برخی مواد مغذی و مولتی ویتامین ها برای درمان و بهبود افسردگی تجویز می گردند.علائم افسردگی و درمان آن
بسیاری از مبتلایان به افسردگی، سطح ویتامین D کافی در بدن خود ندارند.هر چه سطح ویتامین دی در بدن پایینتر باشد، احتمال مشاهده علائم افسردگی بیشتر است. ویتامین D ممکن است از طریق مکانیسمهای مختلفی از جمله کاهش التهاب، بهبود خلق و خو و محافظت در برابر اختلالات عصبی با افسردگی مبارزه کند. این ویتامین هم به کمک نور خورشید در بدن قابلیت ساخته شدن دارد و هم از طریق مواد غذایی و مصرف قرص ویتامین دی قابل تامین برای بدن است.
ویتامینهایB نقش مهمی در عملکرد عصبی و تنظیم خلق و خو دارند. در میان این گروه از ویتامینها، ویتامین B1، B12، B6 و فولات برای تولید و تنظیم انتقال دهندههای عصبی مانند سروتونین و دوپامین مورد نیاز هستند.کمبود ویتامین B12 و B9 ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. پس با مصرف این گروه از ویتامینها میتوان در مبارزه با افسردگی موفق تر عمل کرد.مصرف قرص ویتامین B12 در کنار داروهای ضد افسردگی ممکن است بتواند اثرگذاری داروها را بیشتر کند. سطوح مناسب ویتامین B12 در بدن میتواند افسردگی را به تعویق بیندازد.
زینک یک ماده معدنی است که برای سلامت مغز و تنظیم مسیرهای انتقال دهندههای عصبی ضروری بوده و این عنصر همچنین دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است. کمبود زینک تا حدود زیادی با افزایش خطر افسردگی و تشدید علائم این بیماری مرتبط است. ماده معدنی زینک در بسیاری از مواد غذایی مانند گوشت و حبوبات وجود دارد اما کمبود آن را با خوردن قرص زینک نیز میتوان برطرف کرد.
نتایج برخی از تحقیقات نشان داده است که کمبود منیزیم در میان افراد مبتلا به افسردگی و استرس بسیار رایج است. در مولتی ویتامین ضد افسردگی و استرس یکی از ترکیبات حتما باید ماده معدنی منیزیم باشد. یکی از رایجترین نشانههای کمبود منیزیم،گرفتگیهای عضلانی است. به کمک قرص منیزیم میتوان این علائم را به حداقل رساند.
اسیدهای چرب امگا ۳ در گروه چربیهای ضروری برای بدن جای میگیرند چرا که حتما باید از رژیم غذایی دریافت شوند. بعضی از مطالعات نشان میدهند که مکملهای امگا ۳ ممکن است به درمان افسردگی کمک کنند. افسردگی پس از زایمان یکی از شایعترین انواع افسردگی در میان زنان است. اگر سطوح امگا ۳ در بدن مناسب باشد، احتمال زیادی برای بروز افسردگی وجود خواهد داشت.
کمبود آهن باعث خستگی، تحریک پذیری و افسردگی در فرد می گردد. به همین دلیل برای بهبود افسردگی میزان کافی این ماده در بدن بسیار توصیه می شود.
وجود اسید آمینه در بدن به مغز کمک می کند تا کارکرد درستی داشته باشد. کمبود اسیدهای آمینه در بدن باعث کاهش تمرکز، افسردگی و حس تنبلی در فرد می گردد. این ماده در حبوبات، دانه های آجیل، تخم مرغ، ماهی و گوشت گاو وجود دارد.
دیدگاه ها (0)