در استخوانبندی جمجمه تمام افراد حفرههایی آکنده از هوا وجود دارند، که به آن سینوس میگویند. سینوسها در استخوان گونه، پیشانی و کف جمجمه جا گرفتهاند. غیر از هوا، مادهای مخاطی نیز به میزان مشخصی درون سینوس ها قرار دارد. زمانی که مجراهای سینوس ها بسته شوند یا موکوس بیش از حد تولید شود،شرایط ابتلا به سینوزیت فراهم میشود.در این وضعیت ویروس ها، باکتری ها یا قارچ ها میتوانند سینوس ها را هدف قرار دهند و باعث عفونت و التهاب آنها شوند. به حالت عفونت و التهاب سینوس ها، سینوزیت گفته میشود.
در این نوع سینوزیت که معمولاً در اثر عوامل ویروسی یا باکتریایی رخ میدهد، علائم به مدت 4 هفته یا کمتر دیده میشوند.
علائم حاد سینوس
زمانی که التهاب سینوسها بر اثر عفونت باکتریایی یا قارچی باشد و برای مدتی بیش از ۳ ماه ادامه پیدا کند، بیمار به سینوزیت مزمن دچار میشود.
علائم سینوس مزمن
درون سینوس ها اجسام مژه مانندی وجود دارد که با زنش های خود مخاط را که میکروب ها و مواد خارجی را به خود جذب میکند به بیرون هدایت میکنند و از تجمع آنها درون محیط سینوس و بروز عفونت جلوگیری میکنند. اگر به هر دلیلی این اجسام مژه مانند به درستی عمل نکنند مواد اضافی و میکروبها در محل سینوسها تجمع پیدا میکنند و سینوزیت بروز پیدا میکند.
به طور طبیعی درون سینوسها مخاط وجود دارد اگر مقدار این مخاط از میزان مشخصی بیشتر شود، حالتی که معمولا در سرماخوردگیها و آلرژیها رخ میدهد، مخاط اضافی، مجاری سینوسی را میبندد و زمینه برای سینوزیت فراهم میشود.
برخی مشکلات آناتومیکی مانند انحراف تیغهی میانی بینی، پولیپ بینی و یا مشکلات مجرای بینی نیز میتوانند سبب بسته شدن مجرای سینوس شوند و در ادامه سینوزیت به وجود آید.
جراحی سینوس ها روشی است که در صورت عدم پاسخگویی بیمار به روش های قبلی از سوی پزشک، تجویز می گردد. جراحی سینوس،اغلب همراه با بیهوشی عمومی انجام می گیرد.عمل سینوس، همراه با آندوسکوپی انجام می شود. به این صورت که جراح، آندوسکوپ را که یک لوله نازک است و دوربینی در یک سمتش دارد، وارد بینی فرد می کند تا بتواند داخل آن را با دقت و با جزئیات بیشتری ببیند. سپس پزشک می تواند سینوس های بیمار را باز نماید و با استفاده از ابزار ویژه این نوع جراحی، اقدامات لازم را انجام دهد.در جراحی سینوس ها، هرگونه بافتی که موجب آسیب دیدگی آن ها شده باشد مانند پولیپ بینی بزرگ، توسط جراح برداشته می شود.
دیدگاه ها (0)