رفلاکس معده زمانی اتفاق میافتد که شیری که کودک خورده است، از طریق مری به بالا بازگردد. اسید موجود در معده به گوارش شیر کمک میکند. این ترکیب شیر و اسید در معده ممکن است از معده بالا زده و برای کودک ناراحتی ایجاد کند. اگر تاکنون سوزش معده داشتهاید میتوانید تصور کنید کودکتان چه احساس سوزشی را تحمل مینماید. هم کودکانی که شیر خشک مصرف میکنند و هم کودکانی که از شیر مادر تغذیه میشوند، ممکن است دچار رفلاکس شوند.
رفلاکس ممکن است وضعیتی ناراحت کننده باشد اما در کودکان طبیعی است و معمولا نشانگر هیچ بیماری جدی نیست. حداقل 40 درصد از کودکان دچار رفلاکس میشوند و 5 درصد از این تعداد 6 دوره رفلاکس (و یا بیشتر) را در روز تجربه میکنند.رفلاکس مشکل موقتی است که معمولا با تکامل دستگاه گوارش کودک بهبود مییابد. با این حال درصد کمی از کودکان دچار رفلاکس شدید، سخت و یا مداوم هستند که به آن بیماری رفلاکس معده به مری گفته میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله علل و درمان کولیک در نوزادان را مطالعه کنید.)
در نوازدان حلقهٔ ماهیچهای میان مری و معده که اسفنکتر تحتانی مری (lower esophageal sphincter ، LES) نام دارد، هنوز کاملا رشد نکرده است. این مسئله موجب میشود که اسفنکتر تحتانی مری در زمان نامناسب باز شود و محتویات معده به سمت بالای مری نوزاد جریان پیدا کند. در حالت طبیعی LES فقط باید زمانی باز شود که کودک غذایی را میبلعد و در زمانهای دیگر باید بسته بماند تا محتویات معده در جای خود باقی بمانند و به مری برنگردند.عوامل رفلاکس نوزاد در کودکان مختلف، مشترک بوده و در بیشتر موارد اجتنابناپذیر هستند.
و گاهی اوقات رفلاکس نوزاد درنتیجهٔ شرایط جدیتری ایجاد میشود
رفلاکس مقداری اسید دارد که میتواند پوشش داخلی مری را تحریک کند و به آن آسیب برساند.
در این بیماری دریچهٔ میان معده و رودهٔ کوچک تنگ میشود که از تخلیهٔ محتویات معده به رودهٔ کوچک جلوگیری میشود.
وجود پروتئینی در شیر گاو، رایجترین علت این مشکل است.
نوع خاصی از گلبولهای سفید خون (به نام ائوزینوفیل، eosinophil) تجمع پیدا کرده و به پوشش داخلی مری آسیب میزنند.
بیشتر موارد رفلاکس نوزادی به طور خودبه خودی از بین می روند بدون اینکه برای کودک شما مشکلی ایجاد کنند. در صورتیکه شرایط یک رفلاکس طبیعی نباشد و GERD یا شرایط دیگری باشد (بسیار کمتر رایج)، کودک علائمی از رشد ضعیف و یا مشکلات تنفسی بروز خواهد داد. برخی تحقیقات نشان می دهند که نوزادانی دچار حملات متداول تف کردن می شوند، با احتمال بیشتری در دوران کودکی به رفلاکس معده به مری مبتلا خواهند شد.
دیدگاه ها (0)