میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد بسیار شدید میشود و احساس تپش در یک طرف سر،ممکن است چندین ساعت طول بکشد و تا چند روز ادامه یابد.
در صورتی که این سردردها دو مورد از علائم زیر را داشته باشند، فرد دچار میگرن بوده که باید برای درمان خود به پزشک مغز و اعصاب مراجعه نماید
اورا شامل کلیه محرکههای میگرنی میشود که ممکن است در صورت مواجه با آنها به سردردهای شدید دچار شوید. اورا به طور کلی صرفا به عوامل شیمیایی و تغذیهای محدود نمیشود.
در برخی موارد در صورت مواجه به یک استرس شدید ممکن است سردردهای شدید به سراغ شما آیند، همچنین در برخی موارد نیز ممکن است تنها با مواجه با نور یک چراغ معمولی، به سردرد دچار شوید. در صورت مشاهده این علائم و حساسیت به این محرکها، احتمال ابتلا به میگرن بسیار بالاست و میبایست در اسرع وقت به متخصص مراجعه کنید.
تیرامین یکی از عوامل اصلی محرک میگرن است و عموما هم در غذاهای مانده یافت میشود. پس مبتلایان به میگرن میبایست مصرف غذاهای تازه پخته شده در منزل (پرهیز از مصرف غذای آماده و از قبل مانده ) را در اولویت قرار دهند.
یکی از عوامل بروز حملات میگرن کاهش میزان سروتونین در بدن شناخته شده است. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که در بدن نقش انتقال پیامهای عصبی را ایفا میکند. در صورت کاهش سروتونین در بدن، دچار بیحالی و در برخی موارد افسردگی خواهید شد. سروتونین در بدن به تنظیم و کنترل اشتها، تنظیم و برنامه ریزی چرخه خواب، میل جنسی و رفتار اجتماعی کمک میکند.
مواد غذایی که به تولید سروتونین در بدن کمک میکنند شامل زردچوبه، موز، ماهی تن، دانههای آفتابگردان، زنجبیل و غذاهای حاوی کلسیم و منیزیم مانند کلم بروکلی و سبزی اسفناج میباشند.
کافئین در قهوه و برخی مواد خوراکی و نوشیدنی یافت شده که رهایش خفیفی از میگرن به افراد ارائه می دهد. این ماده می تواند به جذب سریع تر برخی دارو های میگرن نیز کمک کند. البته، در صورت عدم میانه روی در مصرف کافئین علائم ترک همچون خستگی و سردرد بیشتر گریبان گیر فرد خواهند شد.
منیزیم را می توان در سبزیجات دارای برگ تیره، دانه های کامل و آجیل ها یافت. مصرف این موارد در هنگام بروز میگرن موثر نبوده اما به پیشگیری از آن کمک می کنند. همچنین، می توان پس از مشورت با پزشک منیزیم را به صورت قرص مکمل مصرف کرد.
داشتن خواب مناسب به دور نگه داشتن میگرن کمک می کند. خواب های بسیار کوتاه یا بسیار طولانی می توانند سبب بروز سردرد و کاهش آستانه تحمل درد شوند. بهتر است 7 تا 8 ساعت خواب در شب را هدف قرار داده و در زمان های مشخصی به خواب رفته و از خواب بیدار شد.
ویتامین B2 یا ریبوفلاوین در پیشگیری از میگرن موثر بوده و در شیر، پنیر، ماهی و مرغ یافت می شود. علاوه بر این موارد، قرص مکمل ویتامین B2 نیز وجود دارد.
این گیاه سالیان طولانی به عنوان درمانی برای درد به کار رفته است. محققان با تکیه بر شواهد بیان دارند که مصرف عصاره این گیاه تعداد و شدت سردرد های میگرنی افراد مبتلا را کاهش می دهد.
مبتلایان می توانند با در نظر گرفتن موارد تغذیه ای و شناسایی موقعیت های زمینه ساز میگرن از بروز آن جلوگیری کنند.
به یاد داشته باشید خواب کافی و اجتناب از بیدار ماندن های طولانی می تواند بروز میگرن را کاهش دهد. بنابراین با توجه به این نکات می توانید به راحتی بروز میگرن را کنترل کنید.
دیدگاه ها (0)