کلاژن فراوانترین پروتئین بدن است که حدود ۳۰ درصد از کل پروتئین بدن را تشکیل میدهد. این پروتئین یکی از اجزای اصلی ساختار استخوان، پوست،ماهیچهها، تاندونها و رباط ها محسوب میشود. کلاژن همچنین در بسیاری از قسمتهای دیگر بدن از جمله رگ های خونی، قرنیه چشم و دندان نیز وجود دارد.با افزایش سن، مقدار کمتری از کلاژن در بدن تولید میشود و به دنبال آن پیری پوست رخ میدهد. عواملی مثل سیگار کشیدن و در معرض آفتاب بودن بیش از اندازه نیز ممکن است تولید کلاژن را دچار مشکل کند.
سفیده تخم مرغ، جوانه گندم، لبنیات، کلم، مارچوبه و قارچ حاوی آمینو اسید پرولین هستند.
پوست مرغ و ژلاتین منابعی غنی از آمینو اسید گلایسین می باشند.
مس که در فعال کردن آنزیم واکنش ساخت کلاژن نقش دارد در دانه کنجد، پودر کاکائو و عدس یافت می شود.
ویتامین C که در انواع مرکبات و سبزی ها وجود دارد، در کنار هیالورونیک اسید از مواد ضروری برای ساخت کلاژن در بدن است.
هر چه سن بالاتر می رود بدن کلاژن کمتر و با کیفیت پایین تری تولید می کند که باعث کم شدن استحکام و انعطاف پذیری پوست می شود.
قرار گرفتن در معرض اشعه های UV و هوای آلوده که سرعت پیری پوست را افزایش می دهند.
استفاده ی زیاد از شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آرد سفید باعث کاهش کلاژن بدن می شوند چرا که در توانایی کلاژن در ترمیم خود تداخل ایجاد می کنند.
نادرست برای مثال سیگار کشیدن باعث تاخیر در ترمیم زخم های پوستی می شود و یکی از عوامل ایجاد کننده ی چین و چروک است.
برخی از پزشکان میگویند مولکول های کلاژن بزرگاند اما پپتاید های آن به اندازهای کوچک هستند که بتوانند از بافت عبور کنند و راحتتر جذب شوند. اما تئوری دیگری که وجود دارد این است که زمانی که بدن زنجیره کوتاه پپتیدی را تشخیص میدهد، آن را به عنوان آسیب کلاژن در نظر میگیرد. اما هیچ گروهی به طور مستقیم جذب نشدن کلاژن را تایید نکردهاند.
دیدگاه ها (0)